FAQ geitenmelkzeep Huijskes en Hoven melkgeiten

Dieren
Laten jullie de lammetjes bij de geit?

Na het aflammeren laten we de lammetjes bij de moeder geit lopen. De moeder geit brengt de lammetjes groot. De natuurlijke wijze van het grootbrengen van de lammeren past binnen onze passie. Ook past het binnen ons arbeidsplaatje. 

Lam bij geit

Hoelang blijven de lammetjes bij de geit?
De lammetjes blijven bij de geit tot ze minimaal 15 kg zijn. Dit is ongeveer 3 maanden.

Wat is de reden dat jullie Toggenburgers melken?
De Toggenburger is een dubbeldoel ras. Dit betekent dat ze zowel voor melk als vlees gehouden worden. We zijn verliefd op het sobere en nuchtere karakter. Ook het uiterlijk van de Toggenburger is waar wij verliefd op zijn, de chocolade kleur en het bijzonder masker op het gezicht.

Gebruiken jullie antibiotica?

Als een dier ziek is en de dierenarts adviseert om antibiotica te gebruiken, dan doen wij dat uit zorg voor een dier. Zelf gaat u immers ook naar de dokter om beter te worden.

Kan de melk gebruikt worden als medicijnen worden toegediend?
Nee. Er is een strikte regelgeving rondom het toedienen van medicijnen en het gebruik van de melk. Wij gebruiken de melk, alsof het ook gebruikt wordt voor voedsel. We proberen zo min mogelijk medicijnen en antibiotica te gebruiken. Is het echter beter voor het dier om te behandelen omdat zij ziek is of een aandoening heeft? Dan overleggen wij met de dierenarts en bij het gebruik van medicijnen wordt de melk uitgehouden en niet gebruikt voor de zeep totdat het weer mag volgens de bijsluiter (wachttijd).

Zijn jullie biologisch?
We zijn niet biologisch. Wel proberen we zoveel mogelijk met de natuur te werken. Onze Nandoes zoeken het onkruid op waardoor er minder tot geen gebruik gemaakt hoeft te worden van gewasbeschermingsmiddelen. Waar kan gebruiken we vaste mest en gebruiken we nauwelijks kunstmest gebruiken.

Geitenmelkzeep

In wat voor soort verpakking is de zeep verpakt?
De geitenmelkzeep is verpakt in doosjes van vouwkarton. Vouwkarton wordt milieubewust geproduceerd uit oud papier. De geitenmelkzeep ligt in het doosje in papiersnippers, die uit oogpunt van voedsel- en cosmeticaveiligheid, goedgekeurd zijn voor gebruik.

Wat is de cosmeticawetgeving?
De cosmetica wetgeving is er om te zorgen dat producten veilig gebruikt kunnen worden voor de huid. Alle producten die verkocht worden door Huiskes en Hoven melkgeiten zijn goedgekeurd door een assessor.

Hoe lang is de geitenmelkzeep houdbaar?
De geitenmelkzeep is getest dat het na openen 12 maanden houdbaar is. Op het etiket is het PAO-symbool te vinden, wat de houdbaarheid weergeeft. PAO symbool 12 maanden na openen

Wat is een batchnummer?
Op iedere verpakking staat een batchnummer. Het batchnummer wordt gebruikt om de ingrediënten, met bijbehorende documentatie, te herleiden. Dit is belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Zo kan er, bij een waarschuwing, herleid worden in welke producten het betreffende ingrediënt verwerkt zit.

Voorbeeld: 1-230122-2

Maken jullie gebruik van natuurlijke producten?
De ingrediënten die gebruikt worden in de geitenmelkzeep zijn uit de natuur onttrokken. De olie en melk moeten het werk doen, zoals het schuimen en het verzachten. We voegen geen middelen toe om bijvoorbeeld extra schuim te krijgen. Zie hier een overzicht van de gebruikte ingrediënten. 

Wat is etherische olie?
Dit is olie die komt van distillatie van een plant (deel). Hiervoor wordt stoomdestillatie gebruikt. Het is dus puur van de plant. Doordat het puur is kan het een sterkere geur hebben dan een parfum.

Hoe kan het dat de geitenmelkzeep allergenen bevat?
In de geitenmelkzeep wordt gebruik gemaakt van etherische olie. In etherische olie zitten van nature allergenen. De allergenen staan op het etiket vermeld en gemerkt met een *.

Staat uw vraag hier niet tussen. Laat dan achter in het commentaar vak hieronder.